24. jaan 2009

Otepää MK-etapp 2009

Esimene Otepää MK etapi päev on selja taga. Tegemist oli põneva võistlusega, mille väärtus oli just see, et ise sai kohapeal osa võetud.

Rahvas oli sõbralik ja üllatavalt sõbralikult ametlik. Sellist lolli loba ja isegi positiivset lõõpimist nii kergelt ei leidnud. Tihti jäid metsa vahel silma lapsevankrid, mida vapralt lume sees lükati. Lastele oli isegi suuri kallurautosid kaasa veetud. Lisaks tundsid viimased rõõmu lumes ja küngastest, kust pidevalt ja pidevalt alla rulluda. Ilm soosis seda kõige.

Oli näha ka poliitikuid: Lauri Vahtre, Ene Ergma, Helir-Valdor Seeder, Toomas Kümmel, Erki Nool, teistest parteidest jäi silma Margus Lepik ja Meelis Atonen. Eks teisi tuntud avaliku elu tegelasi oli lisaks veel.

Üks vahva hüüe jäi väga ehedalt kõrvu: "Kaspar! Kas Sina?". Tegu oli siis Kaspar Kokaga, kellelt raja ääres nagu oodati, et ta lisaks võistusuuskamisele ka vastaks.

Midagi veidi häiris ka. Staadionil pole arvestatud põhipublikuga. Start, finiš ja autasustamine on viidud VIP-tribüüni juurde. Ja sinna müüdi ka kallimaid pileteid, mis olid hommikul kell 9 läbi müüdud. Siis on suur vahe, mille järel tuleb peatribüün kõigile huvilistele. Staadionil oli küll kaks ekraani, kuid otse kaasa elada esimestele kui viimastele meetritele on midagi muud. Praegu see nauding lõigat põhipublikult ära.

Jagan oma fotosid toimunust. Tänu aparaadile peeti mind tihti Valgamaalase fotograafiks, sest ema meil Otepää reporter ning küsitles mitmeid spordihuvilisi.

Kommentaare ei ole: