20. juuli 2007

Mul pole midagi lisada...

Seks, prostituudid ja “Meie omad” kinnitavad Putini poliitika õigsust


Kremli noorteühendus Naši harjutab kahenädalasel õppusel Putini pärandi hoidmist.


Neil päevil Tveri oblasti Seligeri järve äärde Naši ehk “Meie omade” suvelaagrile komistavatele uudishimulikele tuleb andeks anda, kui neid tabab kerge déjà vu. Mürtsuv muusika, punastes särkides komissarid, loosungid ja poliitõppused – meenutus otsekui Arteki pioneerilaagrist.

Kuid see pole minevikunostalgia, vaid uue Venemaa tulevik Kremli silmade läbi. Kümnele tuhandele Naši komissarile tehakse puust ja punaselt selgeks, mis muudab just praeguse presidendi Vladimir Putini poliitika nii eriliseks. Ning kuidas “fašistlikud sisevaenlased” kodumaad reedavad.

Või polegi nad fašistid, vaid hoopis lihtlabased prostituudid? Kui astuda laagri punaste laternate tänavale, ei jää enesemüümiskalduvustes kahtlustki: külastajaid tervitavad arvutiga tohterdatud plagul “kolm libu”: miniseelikus ning võrksukkades Mihhail Kasjanov, Garri Kasparov ning Eduard Limonov. Teisisõnu Teine Venemaa, ainukene üldse märkimisväärne opositsioon Putini kõikvõimsusele.

Vaenlase vastu valmis!

Kui kerglaste elukommetega poliitikud peaksidki plakatitel kahe silma vahele jääma, siis nende fašistikuub kindlasti mitte. “Uued füürerid” – nii nimetavad našilastele jagatavad ajakirjad Putini vastaseid.

Vaid mõni kuu enne parlamendi- ja vähem kui aasta enne presidendivalimisi ei teki noortel komissaridel Venemaa vaenlaste osas kahtlusigi. Nendega võitlemiseks kavatsevad našilased saata välja 60 000 valimisvaatlejat, kes kinnitaksid ametlikke tulemusi. Õppustel valmistutakse organiseerima kümnete tuhandete osavõtjatega meeleavaldusi, millega saaks opositsiooni katsed tänavatele tulla juba eos maha suruda.

Aga ega elu ole ainult poliitika ja õppimine. Ühest küljest elavad noorputinlased spartalikult: ei mingit alkoholi, vandumist ega sanktsioneerimata pidusid – nende eest ootab laagrist avaliku hukkamõistu saatel kiiresti väljasaatmine. Iga päev algab ühisvõimlemise ning sörkjooksuga. Propagandajoonistused kutsuvad täitma oma kohust isamaa ees ning mitte hoidma kõrvale armeeteenistusest. Kohustuslikes poliitloengutes käimist jälgitakse elektrooniliste kiipide abil.

Kuid muud elurõõmud? Miks mitte! Plakat laagris selgitab, miks mammutid välja surid. Liiga vähe seksi. Andmaks oma panust Venemaa katastroofilise iibe tõstmisse, on nelikümmend paari otsustanud panna Naši suvelaagris leivad ka ametlikult ühte kappi.

Vaid kaks aastat vana organisatsioon Naši annab endast Vene linnade tänavatel üha jõulisemalt märku, näidates oma jõudu “Venemaa vaenlaste” arvel. Peale Eesti suursaadiku Marina Kaljuranna ründamise jälitasid nad mitu kuud Briti esindajat Anthony Brentonit, kes oli julgenud võtta sõna opositsiooni kongressil.

Organisatsiooni liikmete arvu ei näi täpselt teadvat keegi. Kuid koos mitteametlike toetajaliikmetega ulatub see sadade tuhandeteni.


Allikas: EPL Online
Autor: Krister Paris

Kommentaare ei ole: