18. nov 2007

jäätmekäitlusest

Millegipärast on haaranud väike paanika me ühiskonda. Nimelt, 2008. aastast on kohustuslik jäätmeid sorteerida. Kohalik omavalitsus peab garanteerima, et prügi oleks sorteeritud.

Minu praeguses elukoha hoovis on prügi töötlemine lausa nauding. Taara, paber-papp, ohtlikud jäätmed ja tavaprügi jaoks konteinerid on olemas. Peale igat prügi välja viimist tunnen end päris rahuolevalt nagu oleks hakkama saanud väga olulise teoga. Tegelikult olen kohustusliku prügisorteerimisega päris rahul.

Üks puudujääk on, millega olen ise kokku puutunud. Puudulik teavitustegevus. Ise olin vähe teadlik selles osas, mida veel ühte või teise konteinerisse panna võiks. Seetõttu vast ongi nii tõrjuv ja suht puudulik suhtumine sorteerimisse. Keskkonnaministeerium koos kohaliku omavalitsusega võiks igale elanikule saata infot konteinerite sisu täitmise kohta ning infot nendest kohtadest, kuhu saab ülejäänud prügi viia, mida enda territooriumil realiseerida ei saa. Usun, et siis kasvab ka teadlikkus ning positiivsem suhtumine prügi kohustuslikku sorteerimisse.

Kommentaare ei ole: