16. apr 2008

RE on segaduses

Selgelt on näha, et Reformierakond on segaduses ning suhteliselt ärritunud. Just negatiivse lisaeelarve koostamise suhtes. RE ei taha tunnistada tegelikkust, sest nende maine tugeva majanduserakonnana on hävingus. Nendel puuduvad täna lahendused ning see teeb neid haavataks.

Kõige enam olen hämmingus peaministri käitumise üle, kes püüab järjepidevalt seletada, et meil pole riigis midagi viltu. Pole vaja mingeid kärpeid teha. Aga kuna rahvas nõudvat muutusi, no siis ka teeme need muutused ära.

Täna andis ka Eesti Pank väga selge seisukoha, et majanduskasv on pidurdunud. Nii mitmegi analüütiku sõnul on tegelik majanduskriis tulemas järgmisel aastal. Sellel aastal on kõigest eelmäng.

Tuleb välja, et kärped on tingitud üldjoontes kolmelt tasandilt. AS Riigikinnisvara ei funktsioneeri enam ning ta toob riigile tohutut kahju. Teiseks kulu- ja riskiallikaks on meie omavalitsused, kes on tohutult laenu võtnud. Välja on toodud järgmised "kahjurid": Tallinn, Tartu, Pärnu, Rae vald. Eks neid ole kindlasti veel ja veel... Ja viimaseks komponendiks on valitsemiskulude ülepaisutus.

Homme on vaidluste ja arvutuste põhipäev. Loodan, et neil kõigil jätkub sitkust ning siiski ei tule uue koalitsiooni moodustamist ette võtta. Kartused on kõigil, kuid nüüd oleks aeg ka riigimehelikult käituda.

Kommentaare ei ole: