28. veebr 2010

Ime Stroomi moodi

Eile ukerdasin Stroomi suusateedele. Oli sula ning suusk andis pidevalt tagasi. Raske oli. Meel oli eriti kurb, kui vaatasin, et suured puuoksad on murdunud ning mõned hoolimatud on lumekuhjad rajale kupatanud. Jäi selline täieliku hoolimatuse tunne.

Pika kaalumise peale suundusin päris metsa. Ja mu suu jäi ammuli. Päris suusarajad olid tekkinud. Mu hämming oli ikka päris korralik. Kuna on sulaperiood, siis ei oska arvata, millal need tehti. Igatahes peale eelmise nädala laupäevast tormi. Pigem on need 4-5 päeva vanad, sest uisusammu pole eriti kasutatud. Eks seda paistis natuke keeruline olema kasutada ka, sest ta oli ikka ebaühtlane. Klassikaraja kohta pole midagi halba öelda. Oli küll hoolimatuid inimesi, kes klassikarajal kõndinud, eriti hobustega kahju tehtud, kuid eks see vaja jalutajatele ka harjumist.

Mõõtsin, et ringi pikkus peaks olema 2,8 km. See on täiesti arvestatav pikkus. Miks küll peale Tartu Maratoni rajad tekkisid? Kus oli linnaosa vastav varustus terve talve? Loodan, et saan nendele küsimustele ka vastuseid.

Sportlikud näitajad eile:
Aeg: 1:08:00
Kalorite kulu: 801
Keskmine pulss: 155
Rasvakulu: 30
Distants: 7,7 km

Sportlikud näitajad täna:
Aeg: 55:46
Kalorite kulu: 580
Keskmine pulss: 86
Rasvakulu: 30
Distants: 6,9 km
KOKKU: 217,4 km

Sulaga sõit on ikka üsna raske. Täna panin õige pidamismäärde ja see toimis, kuid pikka liuglevat sammu sisse ei saanud. Viimane aitab pulssi kõrgemal hoida, olen tähele pannud. Kõrgema pulsiga tunnen, et mul on isegi kergem sõita.

Eile oli esimene päev suusad all peale Tartu Maratoni. Ei olnud üldse hull, pigem tore. Eks näis, kauaks suusamõnusid jätkub...

Kommentaare ei ole: