29. mai 2007

Liig või mitte?

Kuulasin täna üle pika aja taas raadiost BBC uudiseid. Peateemana käsitleti Hollandit. Ja millega? Seal käivitatakse telesaade, kus neerudoonor valib kolme patsiendi vahel, kes saab tema elundi. Piltlikult: kes neist sureb ja kes elab. Saatesse saab igaüks saata SMS-e ja hääletada. Üks neist reality show'st. Saate tegijad, muide, avaliku-õiguslik telekanal, olid päris rahul, sest eesmärk on teadvustada doonorluse probleemi. Hollandis olevat see tõsine asi. Ja miks ei tehta dokumentaalfilmi olevat see, et dokumentaali ei vaata keegi.
Küsitleti ka inimesi tänavalt. Paljud olid kriitilsed. Tegu ju ikkagi haiguslooga, mis peaks olema isiklik elu. Enamus tunnistasid, et vaatavad saadet.
Mis Sina arvad? Mis teemadel on mõistlik piiri pidada saadete tegemisel? Eestis ju pannakse inimesi paari, keegi võib saada staarlauljaks, käiakse dzunglis, talutöid tegemas, vist isegi reisimas jne.



Loe: BBC pressikas sel teemal.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

usutavasti on kuskil ka piirid, loodan sellise meedia tarbijate peale

Unknown ütles ...

nonii, ja nüüd tuli välja, et see oli pettussaade! minu meelest on see ränk valetamine. kogu see saade paistis enne väga kummaline, pehmelt öeldes.
Loe Postimeest: http://www.postimees.ee/020607/esileht/meelelahutus/264235.php