17. dets 2007

Reform kardab Jõksi

RE poolt Allar Jõksile vastuhakkamine pole hea märgiga. Seda just orvatele otsa vaadates. Poole kõrvaga kuulsin, et nende jaoks pole Jõks vastuvõetav tänu tema tegevusele erakondade rahastamsie teemal. Eks neile ei meeldi, et rahakoti kallale kiputakse.

Minu arvates on korralik debatt erakondade rahastamise üle pidamata. On kuulda olnud erinevatest seisukohtadest, kuid miski jääb puudu.

Olen ka saanud sellist infot kolmandast allikast, et oravad on oma tegevusi suuremas osas rahastamas läbi riiklike ehitusobjektide, kus summad käivad läbi oma ministeeriumide. Ehitusmaterjalide maksumust on võimalik kontrollida, kuid töötasusid mitte. Kurb, et asjad nii käivad.

Soovitan RE uhkus alla neelata ning alustada läbipaistvat elu. Muidu lõpeb nii nagu juhtus Rahvaliiduga...

Lisaks, kuuldavasti pole President alla andnud! Õige ka - keegi peab ka avalikku arvamust esindama ja selleks sobib President väga hästi.

Lõpetan Mihkel Muti tabava tsitaadiga:
"Rahva silmis läheb see juhtum ajalukku ikkagi kui ausa mehe kotti ajamine."

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

eestlastele on ikka meeldinud ausaid kotti toppida,kahjuks.Ja karta on, et reformikate kuvandiga-lipsustatud, majanduslikult edukas, seaduste piiril(ja veidi ka üle selle) teisi ülekavaldav kuju-tahavad paljud ennast samastada ja annavad neile andeks kõik nende teod.Rahvaliit pole surnud, vaatame ära järgmised kohalikud- ja riigikogu valimised- siis saab pilt selgemaks. Mina nii optimist pole.Aga rahakõlin meeldib paljudele ja 20-25% valimistoetust on reformil alati kindlustatud, arvan ma.