28. jaan 2008

Kalev meedia pole meediakanal

Tänases AK-s ütles Hagi Šein analoogse mõtte: "Meedia peaks ohtu tundma, kuid keegi peaks neid rahva rahaga ära ostma."

Diskussioon on kerkinud Kalev meedia lahkest loast maksumaksja raha eest teha Tallinna linnavalitsuse ja kord kuus otse linnapea endaga juhitavat saadet.

Mina väidan, et Kalev meedia pole meediakanal. Omanik Oliver Kruuda pole kunagi hoolinud erapooletusest ning poliitilisest mitmekesisusest. Ta on alati ühte auku, õigemini ühe "suur"kuju heaks töötanud. Lisaks ei kasutavat see kanal hea tava võtteid. Näiteks. Peate valmis olema mingi telefonikõne peale, kus ette ei hoitata, et olete oste-eetris. Igatahes, te olete nagunii pidevalt jäädvustatud, sest lint võtab kõik oma mällu.

Ja endiselt hämmastab mind KE ülbus sellist tegu teha. Mulle ei mahu see üldse pähe. Ning üldsus on seda siiani rahulikult võtnud, paraku, kuigi nii ei tohiks... (kuigi üks Tallinna linnavolikogu istung venis selle jama pärast kella neljani hommikul...)


3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kuulasin täna internetist sama teema kohta intervjuud Georg Pelisaare ja Jaak Juskega. Viimane neist ütles välja minu arvates mõtte, mida võiks meedias rohkem kajastada. Juske mõte kõlas järgmiselt: "See, mis täna toimub Keskerakondlikus Tallinnas, oleks täiesti näiteks välistatud siinsamas Helisngis kõrval meil. Mulle tundub, et see mis täna Tallinna propaganda rahadega toimub, nende rahade kasutamisega, meenutab järjest enam seda, mis toimub Putini Venemaal." Selle peale hr. Pelisaar naeris ja väitis, et need on väga lahmivad väited.
Mina aga nõustun hr. Juskega.

Anonüümne ütles ...

Killu.
Selle televisiooni näol siiski on tegu meediaga; see on meedia samavõrd kui seda on "Kesknädal". Nad kujundavad pigem omamoodi zanri, millele võiks tabavat nime hakata mõtlema :)
Nelli.
Helsingis oleks selline tegevus tõnäoliselt välistatud jah. Küsimus tekib, et kes selle Tallinnas peaks välistama? Volikogu? Valijad?

Anonüümne ütles ...

plika paneb jälle jampsi. aga matta veelgi suuremat raha valimiskampaania ajal etsi ja p-laari gigantide heitlusse ei ole häbiväärne??? naljanina. minu meelest on nii see kui teine täiesti suva. kui raha on, siis pangu tuld. etsi oli ka päris koomiline kalev spordi pealt vaadata, aga tase vana ikka...