25. jaan 2007

Meediale tõmmatakse kott pähe?

Tundub, et valimiste eel tõmmatakse meediale kott pähe. Miks seda väidan? KE ja RE on kavalad. Neil on oma tagatubades juba kokkulepe tehtud. Liigutakse ses suunas, et moodustada koos taaskord valitsus. Selleks püütakse teineteist toestada sobiva valimistulemuse saavutamiseks. Selleks tehakse teineteisele uudiseid. Näiliselt loobitakse putru õhku lootes, et see lämmatab ninasõõrmed. Tegelikult hoitakse suu lahti ning sinna kukkunud pudrutükkidest saab kõht ilusti täis.
Nüüd on oluline roll taas meedial. Kas nemad püüavad sellest pudrumäest kõrvale hoida või mitte. See nõub julgustükki, sest meediat tarbitakse just enam negatiivsete ja ärevate uudiste puhul. Positiivsed sündmused pole kahjuks "müüvad".
"Taas" tähendab seda, et tegelikult suutis meedia sügisel valida koos rahvasaadikutega vabariigile presidenti, kellel on suuremad eelised meid postiivselt "toita". Võrreldes tol korral istunud riigipeaga. Ilves on ka siiani suutnud positiivselt "üllatada", kuid väikeseid tagasitõmbumisi on näha... Loodan, et ta kosub ja suudab õigel ajal õiget juttu rääkida.
Arutledes, et kas KE ja RE plaanivad koalitsiooni kaksi või mitmekesi teha, siis kes võiks see kolmas olla? Esmapilgul oodatakase Rohelisi. Arvan, et oma 6 kohta on nad ära võtmas küll. See on kindlasti präänik KE ja RE-le. Rohelistel pole ju välja kujunenud oma parem-vasak-skaala asukoht. See võib muidugi Rohelised ka pooleks kiskuda ning nende hääled kaovad ja kaudsel tsuunduvad vapralt KE ja RE kontodele.
SDE on järjekindel ja loodetavasti KE-ga niisama võimupoolele ei suundu. Kui asi on päris lootusetu ja vaja enda positsiooni tugevdada, siis tuleb RE-l ja KE-l taas leppida RL-ga. Kuid kui kaua suudavad SDE ja RL omapead vastu pidada? Kes kellega liitub? Kas enne Roheliste liitumist partner X-ga või pärast, kartuses päris omapead jääda?

See kõik on tegelikult minu jaoks must stsenaarium. Loodan, et tegelikult uues valitsuses on IRL. Kuidas ja kellega... selle arutluse jätan tulevikku.

Kommentaare ei ole: