11. veebr 2008

pealtvaataja

Reformierakondlased süüdistavad vallajuhti tsensuuris
09:43, 11. veebruar 2008

OTEPÄÄ, 11. veebruar, BNS - Reformierakondlased süüdistavad Otepää vallavanemat Aivar Pärlit opositsioonile ligipääsu piiramises valla ajalehele, kuid vallajuht peab juhtunut arusaamatuseks.

Otepää Reformierakonna fraktsiooni aseesimees ja vallavolikogu liige Andres Arike teatas BNS-ile, et Otepää vallavanem Aivar Pärli on keelanud toimetajal avaldada valla ajalehes Otepää Teataja reformierakondlastest opositsiooniliikmete artikleid.

Otepää parteitu vallavanem Aivar Pärli ütles BNS-ile, et antud juhul on tegemist arusaamatusega. "Kõnealuses artiklis, kui seda üldse nii võib nimetada, ei vasta esitatud väited tõele," märkis Pärli.

Pärli sõnul arutas vallavalitsus seda artiklit ning pidas tõenäoliseks selle käsitlemist järgmises lehenumbris. "Seda siis, kui on olemas revisjonikomisjoni otsus, mis artiklis esitatud väiteid puudutab," ütles Pärli.

"Kuna tegemist on nelja valla ühise lehega, siis ei pea me õigeks sinna igasugust mõttetut jama maksumaksja raha eest panna," nentis Pärli.

Reformierakonna fraktsiooni esimehe Aivar Nigoli sõnul saatsid vallavolikogu reformierakondlastest liikmed ajalehele ühiselt kirjutatud artikli, et selgitada otepäälastele asjaolusid, miks oli vaja vallavanemat ja Isamaa ja Res Publica Liidu liikmeid umbusaldada.

"Juba eelmises lehenumbris ilmus vallavolikogus toimuvat puudutav artikkel, milles ei antud sõna opositsioonile. Kui siis olime toimetajaga kokku leppinud tasakaalustava artikli ilmumises, selgus ootamatult, et vallavanem ei luba seda. Kui siis helistasin vallavanemale, sain vastuseks: "Jah, mina keelasin"," märkis Nigol.

Reformierakondlaste sõnul võiks sarnast tsensuuri oodata mõnes diktaatorlikus riigis, paljud mäletavad seda ka ajast, mil Eesti oli okupeeritud.

"Täna mõjub vallavanema keeld opositsioonile sõna anda uskumatuna. Sellest saab järeldada ainult seda, et vallavanemal on, mida vallaelanike eest varjata," märgivad Otepää vallavolikogu reformierakondlastest liikmed pöördumises.


Kommentaare ei ole: