20. veebr 2008

võimuvõitlused Otepääl vol 2

Otepää reformierakondlased üritavad vallavanemat kangutada
15:57, 19. veebruar 2008

OTEPÄÄ, 19. veebruar, BNS - Neljapäeval toimuval Otepää vallavolikogu istungil on päevakorras umbusalduse avaldamine parteitule vallavanemale Aivar Pärlile.

Volikogu liige Andres Arike ütles BNS-ile, et umbusaldusavaldusele on alla kirjutanud seitse reformierakondlast.

Lisaks plaanitakse umbusaldust avaldada Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluvatele õigus- ja korrakaitsekomisjoni esimehele Jaanus Barkalale, tervishoiu- ja sotsiaalkomisjoni esimehele Helle Kuldmaale ning maaelu- ja keskkonnakomisjoni esimehele Olev Mattile.

Arike kinnitas, et igale umbusaldatavale on konkreetsed etteheited, samas möönis ta, et tegemist on pigem tähelepanu juhtimisega probleemidele ja selge piiri tõmbamisega eri jõudude vahele.

Ta lisas, et kuigi Pärli sai vallavanemaks Reformierakonna häältega, tahab partei nüüd kunagisest valikust distantseeruda.

Arike möönis, et umbusalduse algatajail pole kokkuleppeid teiste poliitiliste jõududega.

Ta ütles, et valla arengus on tekkinud seisak pärast eelmisi kohalikke valimisi 2005. aastal, sest ühelgi parteil pole pärast seda õnnestunud selget koalitsiooni moodustada.

Otepää praegune koalitsioon tekkis 31. jaanuaril, kui volikogu umbusaldas reformierakondlasest volikogu esimeest Aivar Nigolit. Toona sai tema asemele rahvaliitlane Jüri Kork ja vallavanemana jätkas Pärli, kuna Reformierakonna ettepanek meest umbusaldada ei leidnud toetust.

Kommentaare ei ole: